SSF

ssf 1 vit

Date

Julhälsning från ordförande!

Hej kära trädskällarvänner!

Tänkte skriva några rader så här på slutet av verksamhetsåret och kort beskriva vad vi jobbat och jobbar med i styrelsen.

Vi har under året haft 11 stycken möten, även Riksårsmötet inkluderat. De flesta övriga är telefonmöten som avhandlats på några söndagskvällar under året. Det är nog vanligt som medlem att man inte inser att det faktiskt läggs ner en hel massa tid och engagemang både bland Riksstyrelsen och ute i lokalklubbarna och deras styrelsemedlemmar. Lägg därtill alla som jobbar  med avelsarbete, utställningar, resultat, webansvar och jaktprovsverksamhet etc.

Väldigt bra jobbat av alla, ingen nämnd – ingen glömd!

Jag slår ett slag för att det går alldeles utmärkt att gå in på vår hemsida och läsa protokollen under Om SSF/styrelseprotokoll.

Bland många saker som utförts vill jag först nämna att Tidningen Ståndskall fått nytt utseende/format och jag vill där speciellt tacka Kaj Ekroos som lagt ner massor av tid och engagemang och i mina ögon skapat en MYCKET trevlig tidning för oss medlemmar!

Tyvärr så måste Kaj av olika anledningar tacka för sig som redaktör efter halva verksamhetsåret och det har under de två senaste numren fungerat så att undertecknad mottagit material och i samråd med vår layoutare Sara sett till att det blivit en tidning. Ska välvilligt erkännas att jag antagligen är bättre på att köpa virke åt Holmen än att skapa en tidning…..

Men desto mer glädjande är att det från årsskiftet dyker upp en ny redaktör som heter Håkan Sundman, som bor i Sundsvall. På min uppmaning till lokalklubbarna att tänka lite utanför boxarna med hjälp att hitta en ny redaktör så vill jag ge Medelpad en eloge som fixade det. Bra gjort!

Förhoppningen är att vi fortsätter skapa en bra medlemstidning och där vill jag slå ett slag att ALLA kan vara med och bidra till spännande och informativ läsning. Vanlig inställning är att ”någon” ska fixa till och skicka in material. Glöm det. Alla medlemmar har ju möjlighet att bidra med material. Naturligtvis kommer alltid rapporter från lokalklubbarna, avels kommittéerna, Riks med mera att finnas med. Men sen är det önskvärt med material som inte tidigare publicerats på Facebook och andra sociala medier. Det ska vara en ledstjärna med innehållet i vår tidning.

Nämner också två saker som är riktigt på G och som jag vet är efterlängtat ute i lokalklubbarna.

Vi är långt gångna med att ordna en möjlighet till skapande av utställningskatalog via Rasdata.

Jag känner inte till detaljer och utförande, men om jag förstått det rätt så kommer det bli en möjlighet att enkelt skapa det tunga rådatat, för att sedan lägga till anpassade materialet så som varje utställningsarrangör vill ha det med reklam osv. Vi inväntar för närvarande på offert.

Revidering av regelpärmen kommer att ske på vårt styrelsemöte i feb 2019. Också det en sak jag fått till livs från några lokalklubbar som önskemål.

Jag avslutar med några personliga reflektioner från året.

Jag hade under premiärhelgen i augusti förmånen att få ta hand om de bägge vinnarna i SSF:s fototävling. Vilken helg det blev! Massor av fågel och massor av skällning, för att inte tala om vilka bilder dom bägge ”knäppte” under jaktdagarna. Och sen knäppte dom naturligtvis en och annan fågel också. På frågan till en av deltagarna om han uppskattade markerna och fågeltillgången fick jag till svar: ”Kanonmark, men för MYCKET fågel….”. Då känner man sig nöjd som arrangör!

Fågeltillgången på mina breddgrader och enligt rapporter från stora delar av vårt land är riktigt på topp och jag får backa bandet till 1985-86 innan jag kan ha något liknande att referera till.

Det bör ge vår verksamhet en rejäl skjuts åt rätt håll. Bara hoppas att det håller i sig. Det har ju också i sin tur speglat jaktprovsverksamheten som har många goda resultat i höst.

Var just in ock kollade på SKK:s hunddata.

Låt vara att några importer fått svenskt registreringsnummer, men en snabb koll på 2018 så är 141 stycken norrbottenspetsar och 219 finska spetsar inregistrerade hittills i år. Mycket glädjande!

Till sist vill jag önska alla en riktigt God Jul o Ett Gott Nytt År!

 

Jan Andersson

Ordförande SSF

Senaste nytt
AdobeStock 207501118 scaled
SSF Riksfullmäktige 2024

Plats: Östanskär hotell och konferens, ca 2,5 mil väster om Sundsvall/TimråTid: Lördag den 20 april 2024 kl. 14.00 SSF välkomnar er även till en föreläsning:Kurt…

LÄS MER
IMG
Saknad annons i Ståndskall nr 1

Nu har Ståndskall nr 1 2024 börjat anlända till SSFs medlemmar.Tråkigt nog har det uppdagats att SSF Mellansveriges utställningsannons för utställningen i Mora den 13 april…

LÄS MER
Senaste nytt

ÖVRE NORRBOTTEN

Välkommen till SSF Övre Norrbotten!
Vill du veta mer om oss eller bli medlem,
kontakta personen nedan.

Kontaktperson:
Åsa Fjällborg, sekr
Mobil: 070-2022027
Mail: asa.fjellborg@gmail.com

NEDRE NORRBOTTEN

Välkommen till SSF Nedre Norrbotten! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Catharina Lundberg, sekr.
Mobil: 072-5453880
Mail: catharinaselstrom@hotmail.com

VÄSTERBOTTENS KUSTLAND

Välkommen till SSF Västerbottens Kustland! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan.

Kontaktperson:
Fredrik Vennberg, sekr.
Telefon: 073-1812978
Mail: fredrik.vennberg@umea.se

VÄSTERBOTTENS LAPPMARK

Här kan ni få information om jaktprov och utställningar inom klubben. Vi har även en Facebookgrupp som heter SSF Västerbottens lappmark.

Kontaktperson:
Richard Svärd, sekr.
Mobil: 070-5788894
Mail: richard3911@gmail.com

ÅNGERMANLAND

Välkommen till SSF Ångermanland! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Ia Olsson Widén, sekr.
Telefon: 070-2582593
Mail: ia.olsson@hotmail.com

JÄMTLAND / HÄRJEDALEN

Välkommen till SSF Jämtland/Härjedalen! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Roger Hedlund, sekr.
Mobil: 070-358 12 13
Mail: roggahedlund@gmail.com

MEDELPAD

Välkommen till SSF Medelpad! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Björn Karlsson, sekr.
Mobil: 070-626 68 67
Mail: byggaren28@gmail.com

GÄVLEBORG

Välkommen till SSF Gävleborg! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Henrik Wiström, sekr.
Mobil: 070-3199481
Mail: henrikwistrom@hotmail.com

MELLANSVERIGE

Välkommen till SSF Mellansverige! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Ronney Skoog, sekr.
Telefon: 070-3140172
Mail: ronney@skoog.biz

SYDSVERIGE

Välkommen till SSF Sydsverige! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan.

Kontaktperson:
Lars Sjöberg, sekr.
Mobil: 070-5888529
Mail: sjoeberg_l@hotmail.com

Just nu pågår en uppdatering av hemsidan.

Det kan hända att vissa länkar inte fungerar eller att viss information inte är uppdaterad men arbete pågår så vänligen ha överseende med att det kan se lite konstigt ut här och var.