SSF

ssf 1 vit
jul1

Date

Julhälsning från ordförande

Jag skriver här några rader från året som gått.

Styrelsen har haft 5 protokollförda möten under året och en hel del korrespondens via mail och telefon däremellan. Inga större uppgifter har legat på vårt bord, men verksamheten har rullat på. Många personer har jobbat förtjänstfullt med olika uppdrag, något som man som medlem kanske inte märker av. Men som sagt, jag lovar att det händer saker.

Vi fick glädjande en ny redaktör, Håkan Sundman för Ståndskall från årsskiftet. Där har jag verkligen insett att det är ett stort jobb att skapa vår klubbtidning. Material från många, inte helt sällan med lite smärre fel och inte heller alltid tydliga bildtexter etc. Där kan vi verkligen underlätta för både redaktör och layoutare om vi alltid har för vana att skriva från vem materialet är, tydliga bildtexter och kanske även kört en rättstavning innan man mailar in manus. Vi har tagit bort autosvaret ”mottaget” och hädanefter kvitterar Håkan med vändande mail att det har inkommit. Vädjar till ALLA att inkomma med material från både lokalklubbar och övriga medlemmar. Det är vi alla som skapar tidningen! Det finns inte ”nån” som gör det. Jag kommer även be kommittéerna att mera löpande delge om information om sin verksamhet i tidningen.

Västerbottens Lappmark ordnade förtjänstfullt Trädskällardagar i somras som blev ett lyckat arrangemang enligt rapporter jag fått. Vill slå ett slag för att ni försöker ordna någon aktivitet i lokalklubbens egen regi. Vet att flera gör det, men jag tror att det finns många fler uppslag som skapar intresse för våra raser och jaktform ute hos er.

Har precis fått info från Jonas Carlsson i avelskommittén finsk spets att det är 219 st inregistrerade finska spetsar under 2019. 80 st har undersökt patella och alla har statusen UA. Mycket glädjande!

Kollade själv antalet regade Nobsar under året och det var 181 st. Pratade med Göran Hofling i avelskommittén norrbottenspets och fick siffror på att 72 st nobsar undersökt patella, varav 2 hade anmärkning. 136 har gjort ögonlysning och där fanns 25 st anmärkningar. Dock ska man komma ihåg att en hund kan ha flera anmärkningar så antalet anmärkningar är inte samma som antalet hundar.

Har även färska uppgifter om att det har gåtts 421 utlysta och 90 rörliga prov 2019.

Samma siffror från 2018 är 401 utlysta och 173 rörliga, alltså betydligt färre rörliga än ifjol. Det kan man kanske spekulera i att det har varit en höst med färre föryngringar och mycket skygg fågel under jakten, vilket gjort att intresset av att starta på rörligt inte ligger överst på att göra listan.

Vill även informera att Riksårsmötet och Riksutställningen 2020 går av stapeln 25/4 i Jokkmokk.

Bra att ta med sig på lokalklubbens årsmöte då delegater väljs! Skicka namn och adress på dessa så snart ni kan efter era årsmöten till Riks sekreterare. Skicka även ev ändringar på ordförande, sekreterare och kassör till Ståndskall och kom ihåg att ändra uppgifter under ev egna hemsidor.

Avslutar mina rader med mina personliga åsikter om sociala medier.

Det har helt förändrat synen på föreningsarbete, det är en sak som är säker.

Idag så tar en del medlemmar och skriver av sig en massa skit på Fejan istället för att erbjuda sina tjänster och hjälpa till i en förening. Men där är inte SSF unik på något sätt. Det gäller snart alla föreningar. Tiden som ingen längre har verkar då finnas både här och där med tanke på vilka doktorsavhandlingar som skrivs. Men lägga tiden i en förening, näää det är inte lika intressant som att få en massa likes.

Hursomhelst så önskar jag er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt (jakt)År!

Janne Andersson
Ordförande SSF

Senaste nytt
IMG
Saknad annons i Ståndskall nr 1

Nu har Ståndskall nr 1 2024 börjat anlända till SSFs medlemmar.Tråkigt nog har det uppdagats att SSF Mellansveriges utställningsannons för utställningen i Mora den 13 april…

LÄS MER
Senaste nytt

ÖVRE NORRBOTTEN

Välkommen till SSF Övre Norrbotten!
Vill du veta mer om oss eller bli medlem,
kontakta personen nedan.

Kontaktperson:
Åsa Fjällborg, sekr
Mobil: 070-2022027
Mail: asa.fjellborg@gmail.com

NEDRE NORRBOTTEN

Välkommen till SSF Nedre Norrbotten! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Catharina Lundberg, sekr.
Mobil: 072-5453880
Mail: catharinaselstrom@hotmail.com

VÄSTERBOTTENS KUSTLAND

Välkommen till SSF Västerbottens Kustland! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan.

Kontaktperson:
Fredrik Vennberg, sekr.
Telefon: 073-1812978
Mail: fredrik.vennberg@umea.se

VÄSTERBOTTENS LAPPMARK

Här kan ni få information om jaktprov och utställningar inom klubben. Vi har även en Facebookgrupp som heter SSF Västerbottens lappmark.

Kontaktperson:
Richard Svärd, sekr.
Mobil: 070-5788894
Mail: richard3911@gmail.com

ÅNGERMANLAND

Välkommen till SSF Ångermanland! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Ia Olsson Widén, sekr.
Telefon: 070-2582593
Mail: ia.olsson@hotmail.com

JÄMTLAND / HÄRJEDALEN

Välkommen till SSF Jämtland/Härjedalen! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Roger Hedlund, sekr.
Mobil: 070-358 12 13
Mail: roggahedlund@gmail.com

MEDELPAD

Välkommen till SSF Medelpad! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Björn Karlsson, sekr.
Mobil: 070-626 68 67
Mail: byggaren28@gmail.com

GÄVLEBORG

Välkommen till SSF Gävleborg! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Henrik Wiström, sekr.
Mobil: 070-3199481
Mail: henrikwistrom@hotmail.com

MELLANSVERIGE

Välkommen till SSF Mellansverige! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan eller besök vår hemsida.

Kontaktperson:
Ronney Skoog, sekr.
Telefon: 070-3140172
Mail: ronney@skoog.biz

SYDSVERIGE

Välkommen till SSF Sydsverige! Vill du veta mer om oss eller bli medlem, kontakta personerna nedan.

Kontaktperson:
Lars Sjöberg, sekr.
Mobil: 070-5888529
Mail: sjoeberg_l@hotmail.com

Just nu pågår en uppdatering av hemsidan.

Det kan hända att vissa länkar inte fungerar eller att viss information inte är uppdaterad men arbete pågår så vänligen ha överseende med att det kan se lite konstigt ut här och var.